Proef de sfeer van Portugal
Portugal
Porto e Norte- Porto e Norte

Zoals in haar naam zit verscholen is Porto e Norte de noordelijke provincie van Portugal én de regio waarin de stad Porto gelegen is. Porto e Norte is de wieg van het land. In de twaalfde eeuw begon in Porto e Norte het land Portugal gestalte te krijgen. Het gebied wordt gedomineerd door de rivier de Douro (gouden rivier).

De stad Porto is zeker een bezoek waard. Porto ligt aan zee en aan weerszijden van de oevers van de Douro. In porto is van alles te beleven. Zowel de cultuurliefhebber zal onder de indruk zijn van de vele schatten die de stad rijk is. Het uitgaansleven is Porto is zeer goed en leent zich uitstekend om van Fado te genieten. Ook de liefhebbers van shoppen komen zeker aan hun trekken. Andere leuke steden zijn Braga , Minho en Guimarães.

De liefhebber van het drankje Port begeven zich in Porto e Norte in het paradijs. Het rode drankje komt namelijk uit deze streek. Een bezoek aan een port-, of wijnproducent mag dan ook niet ontbreken. Het uiterste noorden grenst aan de uitlopers van de Pyreneeën. Tras os Montes is een gebied waar de wandelliefhebber zijn of haar hart kan ophalen. Ook cultuur is hier veel aanwezig. De accommodaties is Porto e Norte zijn ruim voorhanden en geven u de indruk die past bij deze koninklijke en (geschiedkundig) rijke regio van Portugal.

Accommodaties Porto e Norte

Quinta dos Moinhos

Op de quinta bevinden zich twee comfortabele, compleet ingerichte, natuurstenen vakantiehuizen.

Camping Valsereno

Campismo Valsereno is een kleine, groene camping. Als u het terrein betreedt, ziet u in een oogopslag de natuurstenen bar en het met wijnranken overdekte terras.

Grande Hotel Porto

Het sfeervolle Grande Hotel Porto is het oudste hotel in de stad.