Proef de sfeer van Portugal
Portugal
Alentejo- Alentejo

Alentejo is een streek met een gevarieerd binnenland en prachtige kusten. Het binnenland kenmerkt zich een grote afwisseling in kleuren. De gele velden en mooie groene olijfbossen worden onder een diepblauwe hemel of spierwitte wolken. In het landschap liggen pittoreske dorpjes met mooie dorpjes met witte huisje en terracotta daken.

De kuststrook van Alentejo is één en al afwisseling. Tussen de vele indrukwekkende kliffen liggen sprookjesachtige stranden en grotten. Grotere zandstranden liggen in de omgeving van de badplaats Sines en Malhão. De regio heeft in de geschiedenis een centrale rol gespeelt in de strijd tegen de Moren. Vooral in het plaatsje Monsaraz vindt u sporen terug. Niet alleen de strijd tegen de Moren, maar ook de Romeinen en Christenen hebben in de regio hun sporen in Alentjo achtergelaten, zoals in Évora en Igreja de São Francisco.

Alentejo is een vrij rustig gebied met betrekking tot toerisme. De combinatie tussen de het prachtige binnenland en de bijzondere kuststrook maken de regio erg aantrekkelijk om te verkennen. De mensen zijn buitengewoon gastvrij. Vakantieaccommodaties zijn een afspiegeling van de regio, zeer divers en kleurrijk.

Accommodaties Alentejo

Monte Saraz - Turismo Rural

Monte Saraz is een gerestaureerde alentejaanse heren boerderij uit de achttiende eeuw. De 'monte' biedt rust en comfort in gerieflijke vrije woningen of in suites die zich in het hoofdgebouw bevinden. Deze sfeervolle retraite in het hart van de Alto Alentejo, op slechts 45 kilometer van Évora, biedt schitterende uitzichten op het middeleeuwse stadje Monsaraz en ligt op fiestafstand van de Alqueva meren, het grootste kunstmatige binnenmeer van Europa.

Maravilhas

Het landgoed, heuvelachtig en boomrijk, heeft waterputten en van natuursteen gemaakte terrassen.

Vale Porquinhas

Je bent omringd door heuvels en regelmatig zie of hoor je een kudde geiten of schapen.

Quinta do Grilo

De boerderij is in schitterend rustieke stijl gebouwd en is de ideale plek voor mensen die op zoek zijn naar rust, natuur en privacy.