Proef de sfeer van Portugal
Portugal
Azoren en Madeira- A├žores en Madeira

De Azoren en Madeira zijn eilanden die bij Portugal horen, maar honderden kilometers uit de kust liggen. Het zijn vulkanische eilanden met het hele jaar door een aangenaam klimaat. Doordat er geen grote zandstranden te vinden zijn op de eilanden zijn ze bespaard gebleven van het massatoerisme. Op Madeira beschikt alleen het eiland Porto Styanto over een prachtig zandstrand.

In vroeger tijden stonden de eilanden bekend als vrijplaats voor piraten en bannelingen! Tegenwoordig kunt u op de eilanden prachtig wandelen. Over de eilanden lopen interessante wandelroutes en u zult versteld staan van de afwisselende natuur op de eilanden. De kusten van de eilanden kenmerken zich door steile rotsen en het binnenland bestaat uit prachtige bossen. De onderwaterwereld is adembenemend op beide eilanden. De kust leent zich uitermate goed om te duiken en ook zeevissen wordt veel op de Azoren en Madeira gedaan.

Op de eilanden kunt u genieten van vele culinaire hoogstandjes. In de hoofdstad van Madeira, Funchal kunt u leuke markten, oude wijken en gezellige barretjes bezoeken. Voor de avontuurlijke reiziger zijn Madeira en de Azoren een prachtig oord om te ontdekken.

Accommodaties Azoren en Madeira

B&B Casa das Hortensias

De B&B is een traditioneel en typisch Maderian Huis.

Hotel Quinta das Vinhas

Hoog in de bergen van Madeira, omgeven door wijngaarden, ligt dit romantische hotel.

Cazas do Pico

Cazas do Pico ligt op een eiland in de atlantische oceaan. Dit eiland heeft veel te bieden voor een onvergetelijke vakantie.