Proef de sfeer van Portugal
Portugal
Lissabon- Lisboa

De regio Lisboa is de provincie van met de hoofdstad Lissabon en heeft enorm veel te bieden. De hoofdstad van Portugal wordt ook wel de “witte stad” genoemd en grenst aan zee waar de rivier de Taag de Atlantische Oceaan instroomt. De stad heeft door haar strategische ligging een belangrijke rol gespeeld in het rijke koloniale verleden van Portugal.

Lissabon is een mooie en vooral ook gezellige stad. Het stadscentrum doet zeer historisch aan, en vele wijken worden gerestaureerd. Van de verschillende stadswijken is de “Bairro Alto” de absolute topper. In de wijk zijn, nog meer dan in de rest van de stad, vele restaurantjes, kleine winkeltjes en leuke bars te vinden. Kunstliefhebbers kunnen naar het Museu Nacional de Arte Antiga. In dit museum is een grote hoeveel kunstwerken uit voorgaande eeuwen in haar collectie. In het Museu do Chiado is een overzicht te vinden van de schilderkunst van de afgelopen decennia. Let op: op maandag zijn bijna alle bezienswaardigheden en musea gesloten! Of u nu rustig wilt ronddwalen in een gezellige stad of genieten van kunst en cultuur, Lissabon heeft het te bieden!

Door de vele aanbieders zijn vliegtickets naar Lissabon goed betaalbaar en ook een betaalbaar en goed hotel is via bijvoorbeeld Booking.com snel gevonden. Een ideale bestemming voor een stedentrip dus! Of voor een strandvakantie, want de stranden rondom Lissabon zijn heerlijk. Bijvoorbeeld via Neckermann kun je goedkope last minutes boeken naar Portugal.

Estoril is een bekende badplaats waar naast het strandleven van alles te doen is. Sintra is ook zeer zeker een bezoek waard. Hier vindt u onder andere een buitenverblijf van de vroegere Portugese koningen. In het zuiden van Lisboa ligt het prachtige Parque Natural da Arrábida. In de wateren van Sado Estuary zwemmen zelfs dolfijnen. Even ten noorden van Lissabon ligt de Estremadura. Tussen de vestingen van de Tempeliers vindt u vele kwalitatief hoogwaardige wijnproducenten in deze heuvelachtige streek.

Accommodaties Lissabon

Appartement Lisbon Down Town

In Baxia bieden wij u een comfortabel appartement aan in de 18e eeuwse neoclassicistische bouwstijl van Marques de Pombal.

Lisbon Apartment

Proef de sfeer van Lissabon in dit typische Portugese appartement met authentieke tegels en houten vloeren.

Portugal House

U zult zich hier aangenaam 'Portugees thuis' voelen...