Proef de sfeer van Portugal
Portugal
Beiras- Beiras

Tussen de rivieren de Duoro en de Tagus ligt de provincie Beiras. Deze streek kenmerkt zich door afwisseling. De mooie kust contrasteert met de bosgebieden en de berggebieden in het achterland. De rijke cultuur van Beiras is in haar volle glorie te bezichtigen in de vele leuke stadjes en dorpjes.

Coimbra is een prachtige eeuwenoude universiteitsstad en de geboorteplaats van vele Portugese koningen. Coimbra vervult een centrumfunctie in de regio en de Fado neemt een belangrijke plaats in het leven van haar inwoners. Ten zuiden van Coimbra ligt Conímbriga. Hier liggen vele overblijfselen uit de Romeinse tijd. Kuren kan ook in Beiras. In het stadje Buçaco komt thermaal water aan de oppervervlakte uit de diepe grotten. In Beiras wordt heerlijke wijn gemaakt waarvan de smaak wordt verstekt door de Serra da Estrela kaas.

Het mooiste natuurgebied is zonder twijfel het bergachtige ( tot 1.993 meter) Serra da Estrela. Door dit nationale park lopen vele wandelpaden en mocht u er in de winter zijn, ook skiën behoort tot de mogelijkheden. Een bekend symbool van dit gebergte is de Serra da Estrela berghond. Aan zee zijn er prachtige stranden te vinden waar vooral de surfers kunnen genieten van de winden vanuit de Atlantische Oceaan. De bekendste badplaats is Figueira da Foz.

Accommodaties Beiras

Quinta da Mamadeira

De quinta bestaat uit twee verdiepingen, beslaat 100 m2 en kan 4
volwassenen en 4 kinderen herbergen.

Alegria Regada

Het huisje is eenvoudig en gezellig er worden ook paardentrektochten georganiseerd.